Kanelbullar.

I min familj brukar vi alltid ha extra mycket  kanel i. tex om man gör en sats kanelbullar  så dubblar man  fyllningen som om de vore två satser=) då blir dem riktigt mumsiga. ett tips e att efter dem gräddats i ugnen å svalnat så istället för pärlsocker göra en glasyr å hälla lite över kanelbullarna det är jätte mumsigt :)

receptet på kanelbullarna jag brukar göra kommer här !

 

vetedeg

 

100 g margarin lr smör

5 dl mjölk

50 g färsk jäst

½ tsk salt

1½ dl strösocker

1½ tsk kardemumna

ca 13 dl vetemjöl

 

fyllning

 

200 gram margarin lr smör

4 dl strösocker

4 tsk kanel

 

1. smält matfettet tillsätt mjölken & värm alltsammans till fingervärme , ca 37 grader

2. smula ner jästen i en bunke & tillsätt hälften av  degspadet & rör tills jästen är upplöst.

3. tillsätt resten av degspadet , salt , strösocker , kardemumma & drygt hälften av mjölet.

4. arbeta degen blank & smidig med maskin eller för hand.

5. tillsätt resten av mjölet men spar lite till utkavlingen.

6. när degen släpper bunken & inte klibbar fast är den färdigarbetad , strö lite mjöl över & lägg sedan på en bakduk & låt jäsa till dubbel storlek (ca 45 minuter) Under jäsning Blanda fyllningen .Blanda margarin ,socker & kanel tills det blir en jämn fyllning

7. Arbeta samman degen i några minuter ,lägg sedan den på en mjölad arbetsbänk ,knåda den med resten av mjölet tills den släpper bänken .

8. dela upp den i två bitar , kavla sedan ut degen

9. bred på fyllningen ,rulla sedan samman degen till en fast rulle & skär sedan ut ca 2 cm breda bitar

10. låt jäsa (ca 45 minuter) under en bakduk sätt ugnen på 250 grader.

11. Pensla med lätt uppvispat ägg strö över pärlsocker

12. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter , låt sen svalna under en bakduk

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Designad av: SindreDesign