Maränger med choklad & banan.

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 1 timme

Färdigt på: 1 tim 10 min

Ingredienser

7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Ett par droppar av banan extrakt

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den & banan extrakten, endast lite, med marängen. ( kan även droppa ner ett par droppar av gul karamel färg)

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i i ca 1 timme, marängerna ska vara sega lite i mitten.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Designad av: SindreDesign